Home Gallery Resources The Team Rules chat Login Register
Pages:  1 2 3 [4] 5 6
Author Topic: Guide To Stages  (Read 9910 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Chuy
KC's Mexican Resident
Lol Kitten
*********
Offline Offline

Posts: 903


  • Awards Hot Topic Pin Collector 128-bit Hardcore Gamer Ceiling Cat Starstormer

  • View Profile Awards
    « Reply #45 on: January 03, 2011, 07:46:12 PM »


    Quote
    If i were to leave it as it is the stage would crash so i have to change it to this:
    Why do you change it to those values? Would they be the same for every stage? Thanks.
    A.The fileID has to be like that as brawl would go "LOLWUT" when reading that part of the file and crash

    B.Yes at least the -1 part

    @power i'll add that in soon :ninja'd:
    Logged


    Power Marshall
    -JDeLL~
    Special Access
    *****
    Offline Offline

    Posts: 622


  • Awards Heart Container Dedicated Hacker Tutorial Writer Active Contributor

  • View Profile WWW Awards
    « Reply #46 on: January 03, 2011, 07:58:49 PM »


    @power i'll add that in soon :ninja'd:

    Exellent..... heh.
    Logged

    Want to learn about my new project? Click here!
    Updated 1/18


    Power Marshall
    -JDeLL~
    Special Access
    *****
    Offline Offline

    Posts: 622


  • Awards Heart Container Dedicated Hacker Tutorial Writer Active Contributor

  • View Profile WWW Awards
    « Reply #47 on: January 06, 2011, 06:04:38 AM »


    Chuy, or anyone else with stage skills... I have a problem I'd like to fix in the 24 hours of today.

    I have 10 blocks, each with separate collisions. They are all on the 0 axis of X and Y and Z.
    When animations come into effect, they are to the right 1000, then after a certain amount of frames, individually they move to the left -1000 for 400 frames, making them not too fast, or too slow.

    The Problem is: Some work, some DO NOT; and this bugs me, for I know not the reason of why they do not. All collisions are the same for floors, ceilings, left wall and right. What could be the problem? Does making certain blocks have edges affect anything?
    Logged

    Want to learn about my new project? Click here!
    Updated 1/18


    ItalianStallion
    Weapon X
    Overlord Kitten
    ******
    Offline Offline

    Posts: 6291


    Might controls everything

  • Awards Good Citizen Super Saiyan Topic Heart Container Star Hacker Legendary Smash Team

  • View Profile WWW Awards
    « Reply #48 on: January 06, 2011, 06:09:29 AM »


    For those that don't work, did you double check see if the animations matched up to the bone?

    Also, for those blocks imported, make sure they all have different named Bones.
    Logged


    Power Marshall
    -JDeLL~
    Special Access
    *****
    Offline Offline

    Posts: 622


  • Awards Heart Container Dedicated Hacker Tutorial Writer Active Contributor

  • View Profile WWW Awards
    « Reply #49 on: January 06, 2011, 06:12:58 AM »


    For those that don't work, did you double check see if the animations matched up to the bone?

    Also, for those blocks imported, make sure they all have different named Bones.
    1) What do you mean exactly? I'm sorry.
    2) Indeed they have renamed bones, all of them. And one collision is attached to each bone.
    Logged

    Want to learn about my new project? Click here!
    Updated 1/18


    Quanno
    Hyper Kitten
    ******
    Offline Offline

    Posts: 230


    Collapse, Sakanade.

  • Awards Favorite'd

  • View Profile Awards
    « Reply #50 on: January 10, 2011, 08:42:04 AM »


    Problem! Tongue

    I'm using one model multiple times in a stage, but I want to let them have seperate textures.
    How would I do that? I tried renaming some of the info in de model itself, but no luck.

    I recall there being a tutorial here, but I'm not sure...


    nvm, found it Grin
    « Last Edit: January 10, 2011, 08:52:02 AM by Quanno » Logged



    Power Marshall
    -JDeLL~
    Special Access
    *****
    Offline Offline

    Posts: 622


  • Awards Heart Container Dedicated Hacker Tutorial Writer Active Contributor

  • View Profile WWW Awards
    « Reply #51 on: January 10, 2011, 02:35:13 PM »


    Problem! Tongue

    I'm using one model multiple times in a stage, but I want to let them have separate textures.
    How would I do that? I tried renaming some of the info in the model itself, but no luck.

    I recall there being a tutorial here, but I'm not sure...


    nvm, found it Grin
    Heh, did it work out okay?
    Logged

    Want to learn about my new project? Click here!
    Updated 1/18


    Quanno
    Hyper Kitten
    ******
    Offline Offline

    Posts: 230


    Collapse, Sakanade.

  • Awards Favorite'd

  • View Profile Awards
    « Reply #52 on: January 11, 2011, 05:34:01 AM »


    Actually, it did.

    But I think the stage on itself won't work, unless it can handle about 150 blocks Grin
    Logged



    Power Marshall
    -JDeLL~
    Special Access
    *****
    Offline Offline

    Posts: 622


  • Awards Heart Container Dedicated Hacker Tutorial Writer Active Contributor

  • View Profile WWW Awards
    « Reply #53 on: January 16, 2011, 12:05:53 PM »


    Chuy, do you know some lot on Vis0 files?
    Logged

    Want to learn about my new project? Click here!
    Updated 1/18


    ForOhFor Error
    Holy Kitten
    *
    Offline Offline

    Posts: 1472


    DOG is your destiny

  • Awards Fiery Topic Pin Collector Starstormer Famous Hacker KCMM Veteran

  • View Profile Awards
    « Reply #54 on: January 16, 2011, 07:30:50 PM »


    I know a bit.... you have a question?
    Logged


    FC: 2191-7379-6272

    ItalianStallion
    Weapon X
    Overlord Kitten
    ******
    Offline Offline

    Posts: 6291


    Might controls everything

  • Awards Good Citizen Super Saiyan Topic Heart Container Star Hacker Legendary Smash Team

  • View Profile WWW Awards
    « Reply #55 on: January 16, 2011, 07:38:38 PM »


    Actually, it did.

    But I think the stage on itself won't work, unless it can handle about 150 blocks Grin

    Damn that's a lot of blocks, wonder what you're making.

    Also, when trying to use the same model but different texture, don't forget to rename the texture name in that model and also the texture name in Materials1.
    Logged


    Power Marshall
    -JDeLL~
    Special Access
    *****
    Offline Offline

    Posts: 622


  • Awards Heart Container Dedicated Hacker Tutorial Writer Active Contributor

  • View Profile WWW Awards
    « Reply #56 on: January 16, 2011, 08:47:56 PM »


    I know a bit.... you have a question?
    How to make a model (in)visible?
    Logged

    Want to learn about my new project? Click here!
    Updated 1/18


    ItalianStallion
    Weapon X
    Overlord Kitten
    ******
    Offline Offline

    Posts: 6291


    Might controls everything

  • Awards Good Citizen Super Saiyan Topic Heart Container Star Hacker Legendary Smash Team

  • View Profile WWW Awards
    « Reply #57 on: January 16, 2011, 08:54:05 PM »


    How to make a model (in)visible?


    To make a model invisible, you have to make the textures invisible.

    Go to the Materials1 section, and you will see a bunch of flags, in between those, there will be something called Type. Change whatever number that is to 3. Heres a picture for reference:

    Logged


    Power Marshall
    -JDeLL~
    Special Access
    *****
    Offline Offline

    Posts: 622


  • Awards Heart Container Dedicated Hacker Tutorial Writer Active Contributor

  • View Profile WWW Awards
    « Reply #58 on: January 16, 2011, 09:13:55 PM »


    Oh, my Apologies. I meant to make an object stop being invisible. Let me explain.

    The Portal from Eldin Bridge, I ported that to GreenHill. It appears, and then disappears as it does. I'm pretty sure it's not an animation making it small and big again, but visual effects. Chuy even stated in his guide to the effect of"This controls whether something is invisible or not for some time"

    What I need to know is how to remove WHEN it disappears, so it stays forever visible.

    Sorry, Italian; My Bad, G.
    Though... I did not know that, so thanks for the new info. xD
    Logged

    Want to learn about my new project? Click here!
    Updated 1/18


    Chuy
    KC's Mexican Resident
    Lol Kitten
    *********
    Offline Offline

    Posts: 903


  • Awards Hot Topic Pin Collector 128-bit Hardcore Gamer Ceiling Cat Starstormer

  • View Profile Awards
    « Reply #59 on: January 17, 2011, 04:15:46 PM »


    Oh, my Apologies. I meant to make an object stop being invisible. Let me explain.

    The Portal from Eldin Bridge, I ported that to GreenHill. It appears, and then disappears as it does. I'm pretty sure it's not an animation making it small and big again, but visual effects. Chuy even stated in his guide to the effect of"This controls whether something is invisible or not for some time"

    What I need to know is how to remove WHEN it disappears, so it stays forever visible.

    Sorry, Italian; My Bad, G.
    Delete the Vis0 file if it has one
    Simple yes?
    Logged


    Pages:  1 2 3 [4] 5 6
    Print
    Jump to: