Home Gallery Resources The Team Rules chat Login Register
Pages:  1 2 3 4 [5] 6
Author Topic: Guide To Stages  (Read 11155 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Power Marshall
-JDeLL~
Special Access
*****
Offline Offline

Posts: 622


  • Awards Heart Container Dedicated Hacker Tutorial Writer Active Contributor

  • View Profile WWW Awards
    « Reply #60 on: January 18, 2011, 08:45:57 PM »


    Oh, my Apologies. I meant to make an object stop being invisible. Let me explain.

    The Portal from Eldin Bridge, I ported that to GreenHill. It appears, and then disappears as it does. I'm pretty sure it's not an animation making it small and big again, but visual effects. Chuy even stated in his guide to the effect of"This controls whether something is invisible or not for some time"

    What I need to know is how to remove WHEN it disappears, so it stays forever visible.

    Sorry, Italian; My Bad, G.
    Delete the Vis0 file if it has one
    Simple yes?
    Didn't work. Tongue
    I guess that's not what it does.
    I tried testing other edits with the numerous unknown files and got only half to stay while the other disappears... like it's teasing me... -_-
    Logged

    Want to learn about my new project? Click here!
    Updated 1/18


    Chuy
    KC's Mexican Resident
    Lol Kitten
    *********
    Offline Offline

    Posts: 903


  • Awards Pin Collector Hot Topic 128-bit Hardcore Gamer Ceiling Cat Starstormer

  • View Profile Awards
    « Reply #61 on: January 19, 2011, 04:32:12 PM »


    Oh, my Apologies. I meant to make an object stop being invisible. Let me explain.

    The Portal from Eldin Bridge, I ported that to GreenHill. It appears, and then disappears as it does. I'm pretty sure it's not an animation making it small and big again, but visual effects. Chuy even stated in his guide to the effect of"This controls whether something is invisible or not for some time"

    What I need to know is how to remove WHEN it disappears, so it stays forever visible.

    Sorry, Italian; My Bad, G.
    Delete the Vis0 file if it has one
    Simple yes?
    Didn't work. Tongue
    I guess that's not what it does.
    I tried testing other edits with the numerous unknown files and got only half to stay while the other disappears... like it's teasing me... -_-
    Send me file? AWESOME 2.0!
    Logged


    Chuckdurnham
    Extreme Kitten
    *******
    Offline Offline

    Posts: 335


    Anime Scrublord420


    View Profile Awards
    « Reply #62 on: January 27, 2011, 11:29:04 AM »


    What do I do if I want to make a really close backround?
    Like GW stage?
    Logged


    I make stages and music! GO check em out!

    Quanno
    Hyper Kitten
    ******
    Offline Offline

    Posts: 230


    Collapse, Sakanade.

  • Awards Favorite'd

  • View Profile Awards
    « Reply #63 on: January 27, 2011, 01:13:49 PM »


    Set the texture just a bit in the background, with an animation
    Logged



    Chuckdurnham
    Extreme Kitten
    *******
    Offline Offline

    Posts: 335


    Anime Scrublord420


    View Profile Awards
    « Reply #64 on: January 27, 2011, 04:24:17 PM »


    so where did you guys first start when you were doing all this?
    Did you start with 2d stages and then moved up?
    Or do you guys already have previous knowledge of working with modding and hacking stuff?

    Also how do I make my own models?
    Is there a guide somewhere for that?
    « Last Edit: January 27, 2011, 04:32:11 PM by Stuff3 » Logged


    I make stages and music! GO check em out!

    ItalianStallion
    Weapon X
    Overlord Kitten
    ******
    Offline Offline

    Posts: 6287


    Might controls everything

  • Awards Good Citizen Super Saiyan Topic Heart Container Star Hacker Legendary Smash Team

  • View Profile WWW Awards
    « Reply #65 on: January 27, 2011, 05:42:41 PM »


    Does anybody know how to actually edit the Scene Data?

    For example, Spear Pillar has purple lighting, but makes things in the back go purple.

    How do you edit to where the lighting is still purple, but doesn't affect other models?
    Logged


    Chuckdurnham
    Extreme Kitten
    *******
    Offline Offline

    Posts: 335


    Anime Scrublord420


    View Profile Awards
    « Reply #66 on: January 28, 2011, 12:04:14 AM »


    Solved my problem.
    Next up is ledges.
    They dont seem to work.
    Probably will solve this before anyone reads this.
    But if not help me out!
    Cause my ledges just aint working.
    Logged


    I make stages and music! GO check em out!

    supersaiyanmikito
    Expert Kitten
    ****
    Offline Offline

    Posts: 71

  • Awards >9000 Dedicated Hacker

  • View Profile Awards
    « Reply #67 on: January 28, 2011, 12:21:42 AM »


    I've got a question... Is there a way to take an already made stage and simply change its size? There is this one stage that is just too big and I want to make it smaller, much smaller...
    Logged

    ItalianStallion
    Weapon X
    Overlord Kitten
    ******
    Offline Offline

    Posts: 6287


    Might controls everything

  • Awards Good Citizen Super Saiyan Topic Heart Container Star Hacker Legendary Smash Team

  • View Profile WWW Awards
    « Reply #68 on: January 28, 2011, 12:27:53 AM »


    I've got a question... Is there a way to take an already made stage and simply change its size? There is this one stage that is just too big and I want to make it smaller, much smaller...

    You have to Rescale it by using lower numbers. Once you are pleased with the size, you will have to make new collisions.
    Logged


    Chuckdurnham
    Extreme Kitten
    *******
    Offline Offline

    Posts: 335


    Anime Scrublord420


    View Profile Awards
    « Reply #69 on: January 28, 2011, 01:05:15 AM »


    Ok I figured out ledges!
    But I dont see any tutorials on changing spawn points...
    How do I do it? People keep dying in my 2D stage.
    Logged


    I make stages and music! GO check em out!

    ItalianStallion
    Weapon X
    Overlord Kitten
    ******
    Offline Offline

    Posts: 6287


    Might controls everything

  • Awards Good Citizen Super Saiyan Topic Heart Container Star Hacker Legendary Smash Team

  • View Profile WWW Awards
    « Reply #70 on: January 28, 2011, 03:52:37 AM »


    But I dont see any tutorials on changing spawn points...
    How do I do it?


    How To Change Player and Respawn Spawn Points
    How to Do So:

    1) Open up the stage .pac file in BrawlBox or BrawlWall
    2) Look for the modeldata that contains stageposition (usually modeldata[100])
    3) Look for the bones of Player0E/Player0N through Player3E/Player3N
    4) Look for the bones of Rebirth0E/Rebirth0N through Rebirth3E/Rebirth3N
    4. X axis affects the positioning of going left/right, Y axis affects the positioning of going up/down
    Logged


    Chuckdurnham
    Extreme Kitten
    *******
    Offline Offline

    Posts: 335


    Anime Scrublord420


    View Profile Awards
    « Reply #71 on: January 28, 2011, 09:08:45 AM »


    But I dont see any tutorials on changing spawn points...
    How do I do it?
    ok cool, I just need to raise it up about one yoshi.
    How much would that be? Like how sensitive is this thing?



    « Last Edit: January 28, 2011, 09:15:36 AM by Stuff3 » Logged


    I make stages and music! GO check em out!

    Chuckdurnham
    Extreme Kitten
    *******
    Offline Offline

    Posts: 335


    Anime Scrublord420


    View Profile Awards
    « Reply #72 on: January 28, 2011, 09:17:32 AM »


    But I dont see any tutorials on changing spawn points...
    How do I do it?
    And Im editing translation right?
    ok cool, I just need to raise it up about one yoshi.
    How much would that be? Like how sensitive is this thing?




    And Im editing translation right?
    Logged


    I make stages and music! GO check em out!

    Power Marshall
    -JDeLL~
    Special Access
    *****
    Offline Offline

    Posts: 622


  • Awards Heart Container Dedicated Hacker Tutorial Writer Active Contributor

  • View Profile WWW Awards
    « Reply #73 on: January 28, 2011, 08:42:29 PM »


    Quick question, how do I remove Great Fox's gun blasts in Corneria?
    Logged

    Want to learn about my new project? Click here!
    Updated 1/18


    Chuy
    KC's Mexican Resident
    Lol Kitten
    *********
    Offline Offline

    Posts: 903


  • Awards Pin Collector Hot Topic 128-bit Hardcore Gamer Ceiling Cat Starstormer

  • View Profile Awards
    « Reply #74 on: January 28, 2011, 08:42:57 PM »


    Quick question, how do I remove Great Fox's gun blasts in Corneria?
    STDT editing most likely
    Logged


    Pages:  1 2 3 4 [5] 6
    Print
    Jump to: