Home Gallery Resources The Team Rules chat Login Register
Pages:  1 ... 63 64 65 [66] 67 68 69
Author Topic: BrawlBox v0.78  (Read 202419 times)
0 Members and 2 Guests are viewing this topic.
windhunter7
BrawlVault Gatekeeper
Angel Kitten
***
Offline Offline

Posts: 3130


Finished Part 2 of the Model Porting Tutorial!

  • Awards Famous Hacker Heart Container Helping Hand >9000 Pin Collector

  • View Profile WWW Awards
    « Reply #975 on: February 26, 2017, 10:31:42 AM »


    No, I meant see if you can do what you were attempting to do with Fox, but with Link's model(Specifically, the two polygons that I mentioned), and see if it's a Fox thing, or if it's your Blender settings
    Logged


    PlayingGames97
    Expert Kitten
    ****
    Offline Offline

    Posts: 85



    View Profile Awards
    « Reply #976 on: February 26, 2017, 11:58:32 AM »


    No, I meant see if you can do what you were attempting to do with Fox, but with Link's model(Specifically, the two polygons that I mentioned), and see if it's a Fox thing, or if it's your Blender settings

    Ok, gotcha. It's not just a Wolf thing, didn't work for Link either.

    Also, just to clarify: Like with Wolf, the UVs are there and mapped, but the textures just aren't visible in Blender, so I have no idea if it'll display in SFM eventually

    « Last Edit: February 26, 2017, 11:59:31 AM by PlayingGames97 » Logged

    windhunter7
    BrawlVault Gatekeeper
    Angel Kitten
    ***
    Offline Offline

    Posts: 3130


    Finished Part 2 of the Model Porting Tutorial!

  • Awards Famous Hacker Heart Container Helping Hand >9000 Pin Collector

  • View Profile WWW Awards
    « Reply #977 on: February 26, 2017, 12:04:00 PM »


    I'm not sure, but I think it's a Blender thing that the textures won't appear; I really dunno, though. Have you tested to see if they will display properly in SFM?
    Logged


    PlayingGames97
    Expert Kitten
    ****
    Offline Offline

    Posts: 85



    View Profile Awards
    « Reply #978 on: February 26, 2017, 12:15:53 PM »


    I'm not sure, but I think it's a Blender thing that the textures won't appear; I really dunno, though. Have you tested to see if they will display properly in SFM?
    Not yet, I've been a bit busy with IRL stuff and I've yet to create the VMT and VTF files for it, but I'll get back to you when I've made them and checked out if they'll have worked or not.
    Logged

    Segtendo
    Cupped
    Special Access
    *****
    Offline Offline

    Posts: 13377


    Don't Deal with the Devil

  • Awards Starstormer PC Core Gamer 128-bit Core Gamer Super Saiyan Topic Ceiling Cat

  • View Profile WWW Awards
    « Reply #979 on: February 27, 2017, 04:44:58 PM »


    I know I'm late, but holy [censored]. BrawlBox is still alive and kicking.

    And now I fade into obscurity.
    Logged

    My Smash 4 mods | Obsessed w/: Splatoon 2
    Like the official Smash Custom Music Facebook page!

    3DS Friend Code: 2552-4940-9357 | Nintendo Network ID: Segtend0 | Switch FC: SW-2632-7270-6724

    E-scope12
    Extreme Kitten
    *******
    Offline Offline

    Posts: 464


    Turnabout Storm

  • Awards Famous Hacker RAGE!! Hyperactive Contributor

  • View Profile WWW Awards
    « Reply #980 on: March 01, 2017, 02:23:12 PM »


    This happens when I import some of the Pokémon XY Models into Brawlbox. Is there a way to fix this?

    « Last Edit: March 01, 2017, 02:24:38 PM by E-scope12 » Logged

    E-scope

    [PICTURE REMOVED. Reason: All signature pics must fit a 695x200 frame.]
    [/url]

    Platinum Lucario
    Newbie Kitten
    *
    Offline Offline

    Posts: 6



    View Profile Awards
    « Reply #981 on: March 06, 2017, 06:22:22 AM »


    I have bug to report on BrawlBox. It has not been fixed in 0.78 RC1 either.

    The BFSTM framework for BrawlBox is not developed properly. Whenever you play a BFSTM in BrawlBox, there is always a clicking noise in the stream. Do you want to know what causes it? It's because it's using an incorrect hex value to indicate on moving to the next sample. So what happens is the next sample that is played is using an extra byte in playing back, but at the same time, missing the end of the sample that is supposed to be played as a sound sample.

    It may sound like there's a clicking noise every 0.5 seconds, but that's because it plays too quickly for it to be heard until 0.5 seconds later. But what really is happening, is it's playing a clicking noise on every single sample in the stream.

    Next up, multiple streams in BCSTM are not supported in BrawlBox yet, therefore bringing up an error saying that multi-stream files are not supported. But in reality, it's actually because BrawlBox got it's header values in the wrong position when reading the file format.

    BCSTMs and BFSTMs are completely different format, you can't just expect them to be identical to BRSTMs. Their coding may be similar in that it's made using NintendoWare, but there are huge differences in their header positions in NW4C and NW4F formats.

    Please fix them. Otherwise I may have to do some trial and error in trying to fix those bugs myself. ^^'
    « Last Edit: March 06, 2017, 06:26:38 AM by Platinum Lucario » Logged

    libertyernie
    Lol Kitten
    *********
    Offline Offline

    Posts: 916


    Go for the gold

  • Awards >9000 Renowned Hacker King for a Day RAGE!! Featured

  • View Profile Awards
    « Reply #982 on: March 06, 2017, 07:01:04 AM »


    I have bug to report on BrawlBox. It has not been fixed in 0.78 RC1 either.

    The BFSTM framework for BrawlBox is not developed properly. Whenever you play a BFSTM in BrawlBox, there is always a clicking noise in the stream. Do you want to know what causes it? It's because it's using an incorrect hex value to indicate on moving to the next sample. So what happens is the next sample that is played is using an extra byte in playing back, but at the same time, missing the end of the sample that is supposed to be played as a sound sample.

    It may sound like there's a clicking noise every 0.5 seconds, but that's because it plays too quickly for it to be heard until 0.5 seconds later. But what really is happening, is it's playing a clicking noise on every single sample in the stream.

    Next up, multiple streams in BCSTM are not supported in BrawlBox yet, therefore bringing up an error saying that multi-stream files are not supported. But in reality, it's actually because BrawlBox got it's header values in the wrong position when reading the file format.

    BCSTMs and BFSTMs are completely different format, you can't just expect them to be identical to BRSTMs. Their coding may be similar in that it's made using NintendoWare, but there are huge differences in their header positions in NW4C and NW4F formats.

    Please fix them. Otherwise I may have to do some trial and error in trying to fix those bugs myself. ^^'
    Do you have a link to some sort of specification for the header formats?

    I assume vgmstream doesn't have this problem, right?
    Logged


    windhunter7
    BrawlVault Gatekeeper
    Angel Kitten
    ***
    Offline Offline

    Posts: 3130


    Finished Part 2 of the Model Porting Tutorial!

  • Awards Famous Hacker Heart Container Helping Hand >9000 Pin Collector

  • View Profile WWW Awards
    « Reply #983 on: March 06, 2017, 08:24:48 AM »


    This happens when I import some of the Pokémon XY Models into Brawlbox. Is there a way to fix this?




    Expand the MDL0, and expand the Materials folder; see if you can expand each material. If not, that means that there are no textures attached to the materials, and this is super easy to fix.(This is something that happens with Blender importing, too) Go to a Brawl fighter, expand the MDL0, expand the Materials folder, and export a material. Make sure that either it's a material with only one texture being referenced, or, if you want to actually use a reflective material, use one from your choice of what kind of reflection you want(For example, Samus' reflection looks entirely different from Sonic's reflection on his fur) Now go back to the Pokemon model, and back to the Materials folder, and right-click->Replace all of the materials with the one that you exported. (This sentence is optional)Expand these materials, and, for each material, rename what texture is assigned to the material to whatever you want to name it to. Now go into the Textures part(Where the actual textures are located, in the other BRRES), delete any existing textures and/or palettes, and right-click the BRRES and click Import->Texture, select the textures of the Pokemon model that you want to import, and rename them to the corresponding materials. Now the model should have the textures attached to it.
    Logged


    E-scope12
    Extreme Kitten
    *******
    Offline Offline

    Posts: 464


    Turnabout Storm

  • Awards Famous Hacker RAGE!! Hyperactive Contributor

  • View Profile WWW Awards
    « Reply #984 on: March 06, 2017, 11:08:40 AM »


    Expand the MDL0, and expand the Materials folder; see if you can expand each material. If not, that means that there are no textures attached to the materials, and this is super easy to fix.(This is something that happens with Blender importing, too) Go to a Brawl fighter, expand the MDL0, expand the Materials folder, and export a material. Make sure that either it's a material with only one texture being referenced, or, if you want to actually use a reflective material, use one from your choice of what kind of reflection you want(For example, Samus' reflection looks entirely different from Sonic's reflection on his fur) Now go back to the Pokemon model, and back to the Materials folder, and right-click->Replace all of the materials with the one that you exported. (This sentence is optional)Expand these materials, and, for each material, rename what texture is assigned to the material to whatever you want to name it to. Now go into the Textures part(Where the actual textures are located, in the other BRRES), delete any existing textures and/or palettes, and right-click the BRRES and click Import->Texture, select the textures of the Pokemon model that you want to import, and rename them to the corresponding materials. Now the model should have the textures attached to it.
    I meant the bones. How do you fix that?
    Logged

    E-scope

    [PICTURE REMOVED. Reason: All signature pics must fit a 695x200 frame.]
    [/url]

    windhunter7
    BrawlVault Gatekeeper
    Angel Kitten
    ***
    Offline Offline

    Posts: 3130


    Finished Part 2 of the Model Porting Tutorial!

  • Awards Famous Hacker Heart Container Helping Hand >9000 Pin Collector

  • View Profile WWW Awards
    « Reply #985 on: March 06, 2017, 11:23:04 AM »


    Oh, sorry. What kind of file did you import it as, what program did you export the model from, and what version of BrawlBox did you use?

    Unfortunately, I only know Blender importing, so if you used another program, I dunno why. I do know, though, that this was a problem with Blender importing, where it did that same thing, way back when I was first testing importing rigged models, and although I can't directly remember why it did that, I think it had something to do with either the rotation of the model and bones as a whole, or with the rotation/translation of the individual bones themselves.
    Logged


    E-scope12
    Extreme Kitten
    *******
    Offline Offline

    Posts: 464


    Turnabout Storm

  • Awards Famous Hacker RAGE!! Hyperactive Contributor

  • View Profile WWW Awards
    « Reply #986 on: March 06, 2017, 03:28:37 PM »


    Oh, sorry. What kind of file did you import it as, what program did you export the model from, and what version of BrawlBox did you use?

    Unfortunately, I only know Blender importing, so if you used another program, I dunno why. I do know, though, that this was a problem with Blender importing, where it did that same thing, way back when I was first testing importing rigged models, and although I can't directly remember why it did that, I think it had something to do with either the rotation of the model and bones as a whole, or with the rotation/translation of the individual bones themselves.
    I imported it as a dae from Autodesk 3DS Max 2011.
    Logged

    E-scope

    [PICTURE REMOVED. Reason: All signature pics must fit a 695x200 frame.]
    [/url]

    windhunter7
    BrawlVault Gatekeeper
    Angel Kitten
    ***
    Offline Offline

    Posts: 3130


    Finished Part 2 of the Model Porting Tutorial!

  • Awards Famous Hacker Heart Container Helping Hand >9000 Pin Collector

  • View Profile WWW Awards
    « Reply #987 on: March 06, 2017, 03:41:07 PM »


    Yeah, then, in that case, what I said above is the only thing I can say to help. I unfortunately don't know Max. Sad
    Logged


    KingJigglypuff
    Fairy Supremacist
    Brawl Vault Staff
    ****
    Offline Offline

    Posts: 7124


    You become the frog.

  • Awards Hyperactive Contributor Heart Container Troubleshooter Helping Hand Featured

  • View Profile WWW Awards
    « Reply #988 on: March 06, 2017, 05:12:57 PM »


    While not a bug, it's a regression that's been in Brawlbox since I think v0.68b, but back in v0.67, you could edit certain Bone Flags, alongside other bone-related things.

    Example Image (v0.67):

    These features are no longer present in BrawlBox versions past v0.67.

    Example Image (v0.68b):

    On an unrelated note, when could we expect a hotfix update to v0.78? It would also be nice to see the moveset editor from v0.68b make a comeback in a separate branch version with added features.
    Logged

    I don't take requests.

    My PSA Thread

    libertyernie
    Lol Kitten
    *********
    Offline Offline

    Posts: 916


    Go for the gold

  • Awards >9000 Renowned Hacker King for a Day RAGE!! Featured

  • View Profile Awards
    « Reply #989 on: March 06, 2017, 07:21:24 PM »


    On an unrelated note, when could we expect a hotfix update to v0.78? It would also be nice to see the moveset editor from v0.68b make a comeback in a separate branch version with added features.
    I'll probably make a "final" version of 0.78 later this week, with just one change (an Edit All dialog fix.)

    I wasn't working on BrawlBox until v0.72 so I'd have to go back and try to figure out where the bone flags went (unless BJ96 is around and knows.)

    I'd like to fix the CSTM and FSTM stuff since I was the one who added that, but that will probably have to wait for later.

    Post Merge: March 07, 2017, 07:17:11 AM
    For each of the bone flags, there is another way to toggle it:
    • NoTransform: I think it turns this one on if you set scale to (1,1,1) and translation and rotation to (0,0,0)
    • FixedTranslation: Set translation to (0,0,0)
    • FixedRotation: Set rotation to (0,0,0)
    • FixedScale: Set scale to (1,1,1)
    • ScaleEqual: Set scale to the same number in all 3 directions
    • SegScaleCompApply: has its own toggle setting
    • SegScaleCompParent: has its own toggle setting
    • ClassicScaleOff: has its own toggle setting
    • Visible: has its own toggle setting
    • HasGeometry: there is at least one node user (Users.Count > 0) or at least one object rigged only to this bone (SingleBindObjects.Length > 0). Not quite sure what this means exactly.
    • HasBillboardParent: set BillboardRefBone to something that is not null
    « Last Edit: March 07, 2017, 07:17:12 AM by libertyernie » Logged


    Pages:  1 ... 63 64 65 [66] 67 68 69
    Print
    Jump to: