Home Gallery Resources The Team Rules chat Login Register
Pages: [1]
Author Topic: Model Transparency  (Read 2760 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
NoahTehFox
Expert Kitten
****
Offline Offline

Posts: 69


I find your lack of fur disturbing...

  • Awards Fiery Topic

  • View Profile Awards
    « on: August 25, 2016, 11:35:55 PM »


    Hello, I'm trying to make an orb to put over Lucario's Arua Sphere.

    I want it to have everything transparent, but everything comes up otherwise.

    How it's supposed to look:


    How it's comming up:


    This is only part of the final smash, but I'm just showing one part of it to give you guys a better look at what's going on.

    I've been trying to mess with the values in the shaders and when importing it, I just don't know what to do.

    Can you guys lend a hand?
    Logged

    "Arrogance is the camouflage of insecurity"

    Ebola16
    Importer of Dreams
    Boss Kitten
    ****
    Offline Offline

    Posts: 4133


    Brawl R&D // Dolphin Emulator Dev

  • Awards Famous Hacker Super Saiyan Topic Sniper Pin Collector

  • View Profile Awards
    « Reply #1 on: August 26, 2016, 02:27:23 AM »


    You can copy the transparency settings from my Cia import http://forums.kc-mm.com/Gallery/BrawlView.php?Number=212444

    Shader:
    1. Export Shader1 from Cia
    2. Create a new Shader for your model in Brawlbox
    3. Replace that shader with Shader1

    Materials:
    4. Look at Material #31 in the Materials folder of Cia
    5. Change your "Alpha Function" section values to match mine for the intended transparent texture
    6. Change "Misc" section -> Shader to the new shader that was replaced with Shader1.

    Hopefully this info is correct. Let me know if it isn't.

    Post Merge: August 26, 2016, 03:44:39 AM
    And that reminded me to post an update for Riku with transparent textures. Perfect!
    « Last Edit: August 26, 2016, 03:44:39 AM by Ebola16 » Logged

    Brawlex Advancements (Supplement to the Brawlex thread's original post)
    I use RSBE Brawlex v2.0.0.0 Extended, Win 10, and 3ds Max (3ds Max Guide). Refresh to see my imports!

    NoahTehFox
    Expert Kitten
    ****
    Offline Offline

    Posts: 69


    I find your lack of fur disturbing...

  • Awards Fiery Topic

  • View Profile Awards
    « Reply #2 on: August 27, 2016, 08:58:46 PM »


    You can copy the transparency settings from my Cia import http://forums.kc-mm.com/Gallery/BrawlView.php?Number=212444

    Shader:
    1. Export Shader1 from Cia
    2. Create a new Shader for your model in Brawlbox
    3. Replace that shader with Shader1

    Materials:
    4. Look at Material #31 in the Materials folder of Cia
    5. Change your "Alpha Function" section values to match mine for the intended transparent texture
    6. Change "Misc" section -> Shader to the new shader that was replaced with Shader1.

    Hopefully this info is correct. Let me know if it isn't.

    Post Merge: August 26, 2016, 03:44:39 AM
    And that reminded me to post an update for Riku with transparent textures. Perfect!


    Hmmm... I did it, but something doesn't seem right...

    Everything's supposed to be transparent here, but it did get rid of the black background on each of the textures.


    The orb itself is supposed to be a gradient fade to the outsides of the orb.


    Post Merge: August 27, 2016, 09:05:22 PM
    Awww geez...

    I took a look at your model for Sia, and when I got to the part that was transparent, the color was still solid, much like mine...

    Is there any way to make textures totally transparent?  If not, then that sucks...

    Post Merge: August 27, 2016, 09:56:14 PM
    AAAWWW DUDUDUDUDUDUUDDE!

    I found out how to make it transparent!



    I'll post here later, but only when I get the fade to work, how I did this.

    Post Merge: August 27, 2016, 10:10:24 PM
    Omg...  I just did it!



    ....Now I gotta explain what I did... [censored]!

    I'll post it when I get around to it.


    Post Merge: August 28, 2016, 12:03:44 AM
    Oh... Now I have another problem...

    Idky, but it's taking textures from the opponent's model, the orb itself looks fine, but the magic circles and swirl doesn't have it's own textures...

    As Intended:


    In Game:


    I have no idea how this is happening, really.  How can I fix this?

    « Last Edit: August 28, 2016, 12:05:32 AM by NoahTehFox » Logged

    "Arrogance is the camouflage of insecurity"

    Ebola16
    Importer of Dreams
    Boss Kitten
    ****
    Offline Offline

    Posts: 4133


    Brawl R&D // Dolphin Emulator Dev

  • Awards Famous Hacker Super Saiyan Topic Sniper Pin Collector

  • View Profile Awards
    « Reply #3 on: August 28, 2016, 12:47:45 AM »


    Mind if I take a look at the file?
    Logged

    Brawlex Advancements (Supplement to the Brawlex thread's original post)
    I use RSBE Brawlex v2.0.0.0 Extended, Win 10, and 3ds Max (3ds Max Guide). Refresh to see my imports!

    NoahTehFox
    Expert Kitten
    ****
    Offline Offline

    Posts: 69


    I find your lack of fur disturbing...

  • Awards Fiery Topic

  • View Profile Awards
    « Reply #4 on: August 28, 2016, 01:55:26 AM »


    Mind if I take a look at the file?

    No problem, where do I send it?

    Or I could just PM you it...  I'll just do that.
    « Last Edit: August 28, 2016, 01:56:31 AM by NoahTehFox » Logged

    "Arrogance is the camouflage of insecurity"

    Ebola16
    Importer of Dreams
    Boss Kitten
    ****
    Offline Offline

    Posts: 4133


    Brawl R&D // Dolphin Emulator Dev

  • Awards Famous Hacker Super Saiyan Topic Sniper Pin Collector

  • View Profile Awards
    « Reply #5 on: August 28, 2016, 03:46:04 AM »


    Now that you mention it XLU probably is the better route in your case.

    A few issues:
    1. CircleCore's dimensions aren't a power of 2 so it won't display properly on a real Wii.
    2. The texture issues are caused by referencing palettes for your textures that don't exist in the material entries.
    3. I enabled XLU for all materials in EffLucarioHadoudan (fyi, EnableDepthUpdate should be disabled with XLU)

    Correction sent. End result:
    Logged

    Brawlex Advancements (Supplement to the Brawlex thread's original post)
    I use RSBE Brawlex v2.0.0.0 Extended, Win 10, and 3ds Max (3ds Max Guide). Refresh to see my imports!

    NoahTehFox
    Expert Kitten
    ****
    Offline Offline

    Posts: 69


    I find your lack of fur disturbing...

  • Awards Fiery Topic

  • View Profile Awards
    « Reply #6 on: August 28, 2016, 03:48:25 AM »


    Now that you mention it XLU probably is the better route in your case.

    A few issues:
    1. CircleCore's dimensions aren't a power of 2 so it won't display properly on a real Wii.
    2. The texture issues are caused by referencing palettes for your textures that don't exist in the material entries.
    3. I enabled XLU for all materials in EffLucarioHadoudan (fyi, EnableDepthUpdate should be disabled with XLU)

    Correction sent. End result:



    Hey, thanks!  I appreciate it!
    Logged

    "Arrogance is the camouflage of insecurity"

    Ebola16
    Importer of Dreams
    Boss Kitten
    ****
    Offline Offline

    Posts: 4133


    Brawl R&D // Dolphin Emulator Dev

  • Awards Famous Hacker Super Saiyan Topic Sniper Pin Collector

  • View Profile Awards
    « Reply #7 on: August 28, 2016, 03:55:19 AM »


    You're welcome!
    Logged

    Brawlex Advancements (Supplement to the Brawlex thread's original post)
    I use RSBE Brawlex v2.0.0.0 Extended, Win 10, and 3ds Max (3ds Max Guide). Refresh to see my imports!

    Pages: [1]
    Print
    Jump to: