Home Gallery Resources The Team Rules chat Login Register
Pages:  [1] 2
Author Topic: How to make your STGONLINETRAINING-based stages compatible with STGFINAL  (Read 3990 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Mewtwo2000
The Stage Master
Special Access
*****
Offline Offline

Posts: 3331


Making stages since 2010

  • Awards Former PMDT King for a Day Ceiling Cat Featured Diamond in the Rough

  • View Profile WWW Awards
    « on: June 05, 2010, 07:17:01 AM »


    Hi, I'm making this tutorial just because there's no need to use wifi room to play stages, the final destination rel file is better. And a wifi room only compatible stage is not able to use FD's rel file. A little work has to be done for them to work:

    And this is how, it's really easy.

    First of all, download this brres file http://www.mediafire.com/download.php?zjymtr2dymq

    When done, import it to your wifi room based stage



    Now, change the type of the new file to modeldata



    Change the fileindex and fileid to 2 and -1.



    Finally, place the new modeldata2 under the modeldata1 (CTRL + up)



    Now the stage works for BOTH final destination and wifi room. Even still able to work as wifi room, I recommend to use it as a final destination. Some things such as final smashes will be working fine. Just check Pit's final smash with a wifi room rel file to see what happens.

    To finish, here's the wifi room, prepared to work as a final destination. If you're making stages with wifi room as the original, do it with this one. Keep the modeldata2 untouched if you want to keep the full compatibility with wifi room.

    http://www.mediafire.com/download.php?muzuui012vm
    Logged

    FC: 1247-2259-6207
    Visit my stage thread here


    Stage light and fog tutorial
    Stage shadows tutorial

    Robz
    Drinking boss Epic
    Special Access
    *****
    Offline Offline

    Posts: 287


    I ain't no baby man.

  • Awards Hot Topic >9000 Diamond in the Rough Famous Hacker The Bread Winner

  • View Profile Awards
    « Reply #1 on: June 05, 2010, 08:01:24 AM »


    Thanks mewtwo2000. Glad to see some tuts from you. You seem to know what you're doing.
    Logged

    Bros: dRage ~ Vish 
    Bang your fist to the ground. let people know your name. Always make people laugh. and always share your booze.
    http://www.youtube.com/watch?v=3a1yoVv5Uto&feature=related
    Guy Gets f'ed up
    If you dont drink then you don't work hard enough. simply put. Drink after success. Not during.

    Wulfbang Meow
    Fang of Scruffiness
    Supreme Kitten
    ********
    Offline Offline

    Posts: 504


    *Terminator Theme Music*

  • Awards KCMM Awards 2011 Winner Heart Container KCMM Storyteller Dedicated Hacker Tutorial Writer

  • View Profile Awards
    « Reply #2 on: June 05, 2010, 08:33:53 AM »


    WOW you can actually CHANGE the type of data for the BRRES file??

    can you have more than one texture BRRES file and still make it work???

    cause if you can, importing stuff from other stages becomes WAY easier...
    Logged



    Mewtwo2000
    The Stage Master
    Special Access
    *****
    Offline Offline

    Posts: 3331


    Making stages since 2010

  • Awards Former PMDT King for a Day Ceiling Cat Featured Diamond in the Rough

  • View Profile WWW Awards
    « Reply #3 on: June 05, 2010, 08:44:40 AM »


    Yeah, you can and they work... I said that not much ago in smashboards as a 'stage hacker tip', I just forgot saying the same here in kc-mm ^^U xD

    http://www.smashboards.com/showpost.php?p=10389700&postcount=3140
    « Last Edit: June 05, 2010, 08:46:40 AM by Mewtwo2000 » Logged

    FC: 1247-2259-6207
    Visit my stage thread here


    Stage light and fog tutorial
    Stage shadows tutorial

    Wulfbang Meow
    Fang of Scruffiness
    Supreme Kitten
    ********
    Offline Offline

    Posts: 504


    *Terminator Theme Music*

  • Awards KCMM Awards 2011 Winner Heart Container KCMM Storyteller Dedicated Hacker Tutorial Writer

  • View Profile Awards
    « Reply #4 on: June 05, 2010, 09:47:09 AM »


    THIS MAKES ME SO HAPPY!! I AM SO LAZY!! THANK YOU!!!  Happy Face

    another question, is there an easy way to extract things from models? for example, if you open up #290001 in the subspace adventure files, you go to the first modeldata and view 290mAdvAncient, you notice that there is a CRAPLOAD of stuff in there, but if you pan around some, youll notice a nice looking mountain. i wanted to extract that mountian, but deleting EVERY SINGLE POLYGON would be asking the impossible.. so is there a way to extract it? i figured the easiest way was just to make every other texture transparent and import it that way, no collision data for the model, model is not visible, far as im concerned.. no other elements but the mountian..

    is there a better way to do this?
    Logged



    Mewtwo2000
    The Stage Master
    Special Access
    *****
    Offline Offline

    Posts: 3331


    Making stages since 2010

  • Awards Former PMDT King for a Day Ceiling Cat Featured Diamond in the Rough

  • View Profile WWW Awards
    « Reply #5 on: June 05, 2010, 10:06:53 AM »


    Only can think off making transparent the things you don't want to include, or vertex hacking the undesired elements. You can make transparent any material by changing its type to '3'.

    If the mountain and other stuffs are all inside the same model, these are the only ways by the moment ^^U
    Logged

    FC: 1247-2259-6207
    Visit my stage thread here


    Stage light and fog tutorial
    Stage shadows tutorial

    Chuy
    KC's Mexican Resident
    Lol Kitten
    *********
    Offline Offline

    Posts: 903


  • Awards Hot Topic Pin Collector 128-bit Hardcore Gamer Ceiling Cat Starstormer

  • View Profile Awards
    « Reply #6 on: June 05, 2010, 11:15:33 AM »


    Awww.... you beat me to the punch i going write up a tutorial on how to do this as well XD
    Oh well yours is probably simpler than mine would be
    Logged


    hotdogturtle
    Extreme Kitten
    *******
    Offline Offline

    Posts: 310


    :3

  • Awards Famous Hacker Ceiling Cat Featured Starstormer Novice Restorer

  • View Profile Awards
    « Reply #7 on: June 05, 2010, 08:37:25 PM »


    Yup, this is important; everyone should read this.

    I'll go back and update all my online training stages soon with this.
    Logged

    MyKewl
    Mega Kitten
    *****
    Offline Offline

    Posts: 133


    Ø "My future is righteousness." - Bob Marley Ø


    View Profile Awards
    « Reply #8 on: June 10, 2010, 10:08:05 PM »


    thanks i wanted to know this for so long
    Logged


    matteron
    Mega Kitten
    *****
    Offline Offline

    Posts: 125


    Gurren Lagann is a bad ass show.

  • Awards Tutorial Writer

  • View Profile Awards
    « Reply #9 on: August 12, 2010, 11:06:26 AM »


    Just wondering, why do so many people make stages over WWR?  Does it have less bugs?
    Logged


    JDub
    Extreme Kitten
    *******
    Offline Offline

    Posts: 394


    See You Space Cowboy

  • Awards Tutorial Writer

  • View Profile Awards
    « Reply #10 on: August 12, 2010, 04:57:55 PM »


    Just wondering, why do so many people make stages over WWR?  Does it have less bugs?
    WWR provides a nice base for a stage. It doesn't have any animations and nothing really going on, as opposed to something like Bridge of Eldin, where there's alot of stuff going on.
    Logged


    ForOhFor Error
    Holy Kitten
    *
    Offline Offline

    Posts: 1472


    DOG is your destiny

  • Awards Fiery Topic Pin Collector Starstormer Famous Hacker KCMM Veteran

  • View Profile Awards
    « Reply #11 on: September 08, 2010, 08:15:31 PM »


    Note that you can technically use this on ANY stage for compatibility. Just match the number of modeldatas.
    Logged


    FC: 2191-7379-6272

    Mewtwo2000
    The Stage Master
    Special Access
    *****
    Offline Offline

    Posts: 3331


    Making stages since 2010

  • Awards Former PMDT King for a Day Ceiling Cat Featured Diamond in the Rough

  • View Profile WWW Awards
    « Reply #12 on: September 15, 2010, 02:19:54 PM »


    Right now, my stages have an increased compatibility. I usually made them compatible with WWR, FD and battlefield. Then I increased the compatibility once, making most of them compatible with Skyworld and 75m. Now, other stages like Mario Kart, Green Hill, Spear Pillar or even Luigi's mansion are working too.

    I don't like when I see a false compatibility in brawlvault. If your stage is only capable to work with a FD rel file, it should go under FD, not the stage you usually use and an included rel file. Because rel files make real stages not work properly. And this is a shame when you're using Dantarion's code to load multiple stages.
    Logged

    FC: 1247-2259-6207
    Visit my stage thread here


    Stage light and fog tutorial
    Stage shadows tutorial

    RAY
    Advanced Kitten
    ***
    Offline Offline

    Posts: 32


  • Awards Starstormer

  • View Profile Awards
    « Reply #13 on: November 08, 2010, 02:20:18 PM »


    ummm... sorry but am new to this so if my question is stupid buy it for me , lol

    i have a lot of good stages in FD ,but, i can only put 1 to FD so is there any way to put FD stages in others?
    you may answer online training or custom , but , they doesn't show the stage perfectly
    so plz help :')
    Logged

    Mewtwo2000
    The Stage Master
    Special Access
    *****
    Offline Offline

    Posts: 3331


    Making stages since 2010

  • Awards Former PMDT King for a Day Ceiling Cat Featured Diamond in the Rough

  • View Profile WWW Awards
    « Reply #14 on: November 09, 2010, 07:36:04 AM »


    There are many ways xD

    One is using rel files. Those rel files can be downloaded in many places, some people include them in their stage downloads. The rel file works over a stage, and makes possible to import another stage into it. For example, you want to use a FD based stage into Shadow Moses Island. You can get a rel file for Shadow Moses made to load FD stages. You place that file in the 'module' folder, and it works while the rel is in there.

    There's another method. There's an ocarina code, that got upgraded a few days ago, that increases the number of stages in your stage roster, adding other stages, usually in the 'melee' page, after the pokemon stadium stage. I made a stage pack some time ago that helps to get those 9 stages working, and it loads 9 FD based stages by default, which you can change to your will. Anyway, I'm going to post a new stage pack tomorrow with 16 extra stages. You can get it and use 16 extra stages with it. Also, I'm supposed to include a code allowing more than 16 extra stages, so you could have some more stages in your game.

    If you have any other question, just ask Tongue
    Logged

    FC: 1247-2259-6207
    Visit my stage thread here


    Stage light and fog tutorial
    Stage shadows tutorial

    Pages:  [1] 2
    Print
    Jump to: